Posted in Uncategorized

More Tips Kejayaan from Datuk Ameer Ali… Semoga bermanfaat..

Image

SEPETANG BERSAMA Y.BHG. DATUK WIRA (DR.) HAJI AMEER ALI BIN MYDIN

4 JULAI 2013

TINGKAT 3, MYDIN RETAIL ACADEMY SDN. BHD. (MYRA)

MYDIN MOHAMED HOLDINGS BERHAD

 LESSON LEARNED

TO SUSTAIN AND DEVELOP THE BUSINESS

1. ONE STOP CENTRE

Image

  • menyediakan pelbagai kemudahan untuk para pengunjung termasuk surau, mesin atm, food court,  tandas dsb.
  • Juga memastikan segala keperluan dan keinginan pengunjung dibawah satu bumbung.
  • Ruang berniaga utk penyewa2 luar. Pengunjung juga mendapat kemudahan lain antaranya kedai handphone, Al-Ikhsan, Ayam Penyet, Booth Astro, KFC, butik dan sebagainya.
  • Ruang- ruang utk peniaga luar menambahkan popularity Mydin agar lebih meriah dengan pelbagai jenis perniagaan.

2. OTT / OTM (Other People Time/Money)

  • Guna khidmat / kepakaran org lain drpd melakukannya sendiri yang boleh mengakibatkan pembaziran dari segi masa dan wang ringgit. 
  • Image
  • Contohnye pengurusan 2 buah gudang Mydin yang ditadbir urus oleh Pure; syarikat yang menguruskan keluar masuk barangan di gudang dari dalam mahupun luar Negara. Pengurusan mereka amat cekap sehinggakan pemindahan pallet dari loading bay ke salah satu 20 line 8 tingkat storage hanya mengambil masa kurang 4 minit.
  • Ruang- ruang utk peniaga luar menambahkan popularity Mydin agar lebih meriah dengan pelbagai jenis perniagaan.

3. RENOVATION

  • Membelanjakan jutaan ringgit utk meng’upgrade’ Mydin Mall  baru2 ini seiring menandingi pesaing baru di sebelah – pasaraya Giant yang baru siap dan telah memulakan operasi sejak Jan 2013.
  • Agar berdaya saing dengan pesaing terdekat yang baru. Antara kata2 Datuk,
    • “ Never underestimate your competitor”
    • “Bila bini baru datang, Bini lama kenalah Make-up lebih sikit… barulah suami tak jemu!’ dengan merujuk suami sebagai pelanggan, Mydin sebagai Bini lama dan Giant di sebelah sebagai bini baru.

4. SENTIASA BERSEDIA

  • Ahead from the rest (other competitor ) – i.e Mydin dah start jual keperluan Ramadhan dan Raya termasuk kurma dari pelbagai range harga, baju raya, songkok dsb.
  • Jangan tunggu dan menanti untuk menyediakan keperluan utk pelanggan.
  • Kene bijak mengenalpasti pefect timing utk launching.

 5. WUJUDKAN NICHE FOR BUSINESS

Image

  • Slogan “ Why Pay More” / “Mengapa Bayar Lebih”
  • Kemajuan seiring teknologi terbaru – Special Promo utk pemegang kad Meriah Mydin saban hari.
  • One Stop Centre utk para Jemaah haji dan umrah mendapatkan keperluan mereka.
  • Ruang khas utk display dan penjualan minyak attar dan segala macam rempah ratus.
  • Niche mewujudkan kelainan perniagaan yang tidak boleh didapati di tempat lain under one roof.

6. FAKTOR PENTING UNTUK JUALAN YANG LAKU

  • Availability – keperluan pelanggan sentiasa ada di premis dan tidak pernah putus stok.
  • Visibility – keupayaan untuk pelanggan senang lihat dan meng’access’ pada keperluan.
  • Layanan – layanan yang mesra dari para staf.

 

TRANFORMASI MYDIN – RAHSIA KEJAYAAN BY DATUK AMEER

1. Inovasi

  • Kadang2 x perlukan modal yang besar pun. Yang penting sentiasa mencari idea utk menambah nilai dalam perniagaan.
  • Kene cepat
  • Profit is not everything, it’s everything. Pelik juga bile dgr dr Datuk, tp mgkin yg beliau maksudkan ialah perniagaan bukan semata-mata utk mendapatkan keuntungan, tp tanpa keuntungan perniagaan xkan maju.

2. Tidak mudah utk mengetahui apa yang anda mahu lakukan dalam hidup – tp yg penting anda sentiasa perancangan masa depan. Life is a journey.

3. Pemilihan nama perniagaan perlulah simple, org lain senang ingat dan sellable. Terang beliau dalam rancangan terbaru perniagaan menamakannya SAM Groceria; Saya Anak Malaysia.

4. Never Give Up merujuk pd video motivasi by Nick Vujicic ; ‘Are you gonna finish strong’.

5. Learn / know how the Negotiation Skills.

6. Always Positif

Image

7. Objektif jelas.

8. Yakin

9. Amanah

10. Kreatif

11. Teamwork

12. Work hard

13. Give what customer want, not what you want.

14. Listen to your customer

15. Able to change.

16. Value the money – menidakkan pembaziran.

17. Staff is your biggest assets. They’re important.

Image

18. THINK BIG, START SMALL better than think small, start big.

Special Thanx to mydin, esp to Datuk Ameer for his sharing moment dan kpd PUNB yg sudi menjemput pengurusan Farmasi Ideal.

Image 

 

Prog amat bermanfaat di samping berpeluang berkenalan dgn ramai usahawan2 yg lain dr pelbagai bidang.  Bersembang dengan Pengusaha Lunatots yg dah jutawan; first time jumpe pun macam dah kenal lame sampai x sedar waktu dah lewat maghrib.

Image

 

Thanx atas segala perkongsian ilmu. Nanti kite lepak lagi k, byk yg kami nak menuntut.

Image

 

Thanx to all…

Advertisements
Posted in My Drug Stor, Uncategorized

Sepetang bersama Datuk Wira (Dr) Hj Ameer Ali Bin Mydin

Semalam saya dan suami dijemput menghadiri satu program yang dianjurkan oleh Unit Latihan PUNB untuk membuat lawatan ke Distribution Centre Mydin di USJ dan mengadakan lawatan ke Mydin Mall yang pertama dan terbesar di Malaysia. Acara yang paling best adalah sesi berkongsi pengalaman bersama pengasas Mydin sendiri iaitu Datuk Wira (Dr) Hj Ameer Ali b. Mydin.

Image

Pada mulanya kami menyangka yang gudang yang dimaksudkan adalah gudang di tingkat 1M (di tingkat pemborong) Mydin USJ itu sendiri, tapi rupanya, gudang yang dimaksudkan terletak di tempat lain dan kami perlu menaiki bas yang disediakan khas untuk melawat tempat tersebut. Sampai di sana, memang kami kagum dengan keluasan gudang dan taklimat mengenai sistem pengurusan gudang yang digunakan. Memang hebat Datuk Ameer nih..Tapi kami tidak dibenarkan untuk mengambil sebarang gambar di dalam gudang tersebut. Kami menghabiskan masa lebih kurang setengah jam di gudang tersebut. Rasa excited sangat sebab rasanya tak semua orang berpeluang untuk masuk ke dalam gudang tersebut kan?!! Berbaloi rasanya ikut walaupun perut dah memboyot sangat dah.. hehe

Back to the Mall, kami disambut oleh Datuk Ameer yang kelihatan sangat mesra dengan senyuman dan menyapa kami di pintu masuk utama Mydin Mall. Setelah sesi perkenalan bermula, kami dipecahkan kepada dua group dan alangkah ruginya kami tidak mendapat group yang di bawa oleh Datuk Ameer. Kami diberi penerangan oleh Pengurus Besar Mydin Mall dan di bawa melawat ke dalam Mall tersebut dan diberi penerangan. BAnyak juga tips yang diberi oleh beliau mengenai perniagaan dan juga diterangkan mengapa Mydin invest untuk menukar Mallnya ke wajah baru yang lebih sofistikated. Maklumlah, sebuah Hypermarket Giant kan baru buka di sebelah Mydin, jadi “Never Underestimate your Competitor” kata Datuk Ameer. Sebab customer tak pernah loyal, they can switch at any time.. Satu ayat beliau yang agak lucu, “Bila bini baru datang, Bini lama kenalah Make-up lebih sikit… barulah suami tak jemu!’ dengan merujuk Giant sebagai bini baru.

Image Disambut mesra oleh Datuk Ameer sendiri. Kelihatan Jutawan Muda Suraya Lunatots mendengar dengan penuh kusyuk!ImageHabis sesi lawatan, kami di bawa ke tingkat tiga ke bilik Latihan Mydin. (MYRA). Pejabat dan bilik latihan tersebut memang luas dan korporat, kalaulah kami tak join program ni, sumpah tak tau Unit Latihan Mydin ni wujud. Sesi perkongsian pengalaman pun bermula dan cara penyampaian Datuk yang santai dan penuh dengan jenaka dan diselang-selikan dengan beberapa video inspirasi yang menarik menjadikan sesi tersebut tidak membosankan! Datuk memang pandai mengambil hati audience nya..Habis sesi tersebut, kami diberi peluang untuk bertanya soalan dan En. Suami pun mengambil peluang untuk bertanya mengenai bagaimana tips untuk mendapat staf yang sanggup mati untuk kita. Jawapan Datuk Ameer berikan dalam bentuk cerita bagaimana beliau sering menghadirkan diri ke rumah staf beliau yang menghadapi kematian dan kemalangan tak kira bangsa. Beliau begitu menghargai staf beliau tak kira sekecil mana jawatan staf tersebut. Sehingga beliau pernah menjamin staf beliau yang di tahan di lokap!

Habis sesi soal jawab, kami di beri peluang untuk mendapatkan tanda tangan beliau dalam buku biografi beliau yang diberikan percuma kepada semua peserta program. Oleh kerana kami mempunyai dua staf dan kebetulan kami both dapat senaskah, kami minta DAtuk tandatangan buku tersebut dan memberikan kata-kata semangat untuk diberikan kepada staf kami nanti.

Akhir sekali kami di bawa ke Restoran Nasi Kandar dan dijamu dengan jamuan ringan ala mamak selepas sesi bergambar di pintu masuk Mydin Mall.

Antara Tip-tip perniagaan yang dikongsi oleh Datuk Ameer sepanjang ceramah beliau adalah seperti berikut:

1. Never underestimate your competitor.

2. Manusia ni sebenarnya mampu melakukan sesuatu yang diluar jangkaan diri dia sendiri.

3. You must work hard to achieve what you want. Beliau bercerita betapa bapa beliau seorang yang terlalu kuat bekerja dan sentiasa berada di kedai tidak kira hari. Dan ketidakberadaannya di kedai menandakan beliau berada di hospital!

4. Always treat your staff like family and having a group of staff who would die for you is a blessed!

5. Always focus on what you do. Jangan nak buat semua perkara especialy benda yang you dont have expertise.

6. Sentiasa peka dengan trend terkini and be the trendsetter not trendfollowing.

7. Sell what your customer want not what you want to sell.

8. Working in group is always better than working alone.

9. Forgive every mistake your staff did except lying. Sebab everybody makes mistake and we learn from mistakes but lying involves attitude and lead to a bigger sin!

10. Keuntungan bukanlah segala-galanya tapi ADALAH segala-sagalanya dalam perniagaan. In business, everything is about profit. 

11. Orang yang kaya dan berjaya perlu pandai menggunakan wang dengan betul-betul bijak walaupun kadang-kala kita akan dipanggil KEDEKUT. 

Ada kisah menarik untuk point no 11 ni. Satu hari Datuk Ameer membawa bapanya Tuan Mydin makan di restoran mamak. Beliau memesan mee goreng mamak dengan air kosong sahaja. Kemudian beliau meminta limau lebih. Rupanya bukan untuk dimakan bersama mee goreng tadi tapi untuk diletakkan ke dalam air suam tersebut suapaya menjadi air limau suam!! Begitulah tabiat bapa beliau yang sangat berkira dalam soal duit. Bukan kerana beliau kedekut tetapi kerana kehidupan beliau yang sangat susah dahulu menyebabkan beliau begitu menghargai setiap sen wang hasil titik peluh beliau. 

12. Dalam bisnes yang mempunyai kedai, kita kena jaga tiga perkara: Availability, Visibility dan Customer Service. Sebab tu Mydin mempunyai kepelbagaian produk yang agak extensive. Ambil contoh kurma, Mydin ada dari range kurma yang paling murah hinggalah yang berharga ratus2 sekilo.. Dari segi Visibility pula, barangan yang dipamer dan susunletak haruslah diambil berat dan memudahkan pelanggan mencarinya. Paling utama adalah layanan kepada pelanggan. Jika kita tidak berjaya menawan hati pelanggan dengan layanan kita dan mereka berasa tidak puas hati, ianya sesuatu yang amat bahaya, kerana mereka mungkin menyebarkan ketidakpuashatian mereka melalui mulut ataupun media dan ini merupakan bad marketing bagi sesebuah perniagaan.

Kami memang sangat seronok petang semalam dan berasa amat bersemangat selepas balik dari Mydin. Betullah Dr Azizan cakap, sentiasa bergaul dengan orang yang berjaya untuk recharged dan mendapatkan aura kejayaan tersebut. 

Disamping itu, sempat juga kami berkenalan dengan dua pasangan hebat. Satu pasangan adalah pengasas Lunatots , Suraya dan Syazwan. Mereka ni sangat energetik, humble dan bersemangat serta banyak memberikan kami tip-tip untuk menigkatkan lagi jualan kami. Truly, a very good sharing moments we had with them yesterday.

Image

Banyak lagi nak share.. tapi dah penat n nak tutup kedai dah.. lain kali kalau rajin kami sambung lagi ye…

Posted using Tinydesk blog app