Posted in My Drug Stor

Independent & Cosway Pharmacy: In dilemma..!

Since sign offer letter loan punb hari jumaat lepas, hati tiba2 rasa berbelah bagi..asyik search pasal cosway farmasi je. Pastu terbaca plak blog sorang pharmacist yg dh join n ada outlet cosway pharmacy sendiri. Dr cara dia tulis, mmg worth itlah kalau join cosway ni. Hati jadi berbelah bagi. Rasa nak je join cosway tu sebab teramat mudah caranya and modal pon tak ler tinggi mana dengan gaji yang confirmed everymonth..

But on the other hand plak, if ak join cosway, which dh terang-terangan subsidiary Berjaya group yang main activity adalah magnum, boleh ke dari segi syariah? Camne duit yang aku dapat tu? Pastu ada sistem network plak and aku bleh plak dapat income pasif dari orang2 bawah yang diassign secara automatic .. So camne ye? Mungkin aku perlu dptkan pandangan ustaz zaharuddin dulu before decide. Klau tak fikir halal haram, mmg sgt untung join cosway, tp kalau fikir kemaslahatan dan ekonomi islam, mcm tak patut plak join cosway. Tapi ye ke klau join cosway tak bantu ekonomi islam?
Buntu n betul2 perlukan istikharah!!!

Posted using Tinydesk Writer iPhone app

Advertisements