Pesta Buku Selangor 2012

Baru pulang dari Pesta Buku Selangor 2012 di SACC. Tahun ni kami tak spent on our book tapi spent untuk Haris early education. Ada 2-3 english learning package for Haris but we choose Learn English With Noddy. Dia punya promoter, En. Raja memang hebat ler.  Pandai sangat memujuk. KAmi tak sempat nak usha Golier terus tersign up untuk beli Package Noddy. So bila lalu kat area Golier, tak nak dengar sebab takut rasa menyesal. But actually, we should listen to golier first before we decide to buy. Kena compare dulu. Tapi takpelah, dah terbeli pon.

Since i knew that babies brain can absorb everything in this first 3 years of life, i think i should stimulate and give him everything. Tahu tak yang kanak-kanak jika distimulate dengan betul dalam menguasai 5 bahasa dengan baik by the time umurnya 5 tahun? Hebatkan? Tapi tu lah, kita kena tahu cara yang betul dulu. Alhamdulillah dengan adanya internet dan pelbagai produk yang memfokuskan kepada perkembangan minda bayi dan kanak-kanak, ibu-ibu moden tidak punya alasan lagi untuk tidak memaksimakan potensi kanak-kanak. Ada yang memerlukan kita membayar harga yang mahal, ada yang memerlukan kita menghadiri kursus dan sebagainya, tapi ianya adalah pilihan kita sebagai ibu untuk memilih yang mana yang terbaik dari segi value for money and value for our kid.

WAlau apapun, setiap ibubapa mahukan yang terbaik untuk anak-anak mereka. Sentiasalah berdoa agar kita sentiasa di dorong oleh Allah untuk memilih yang terbaik untuk anak kita, dan setiap keputusan kita adalah keputusan yang di pilih oleh Allah. Anak kita adalah amanah Allah yang perlu dijaga dengan sebaiknya.

The CDs

Posted using Tinydesk Writer iPhone app

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s