Ribut otak!!!

Bergulingan bersama suami dan anak terchenta di malam yang hangat ini. ( turn on aircond immediately). Otak berserabut dengan pelbagai perkara rencam. Terlalu banyak yang difikir tetapi tidak sempat dicoretkan maka semakin cacamarbalah jadinye otakku ini.
Hakikatnya, idea datang mencurah-curah dari petang tadi tapi kelincahan Haris yang membutuhkan perhatianku tidak mengizinkan aku mencatat, maka hilanglah idea2 tersebut.

Memang menjadi kebiasaan kami sentiasa mempunyai pen dan buku nota kecil berdekatan kami supaya kami dapat mencatat segala idea yang datang. Mula amalkan perkara ini bila baca biografi Tun Mahathir. Tapi seriously, its a very good practice. But since we have smartphone now, pen n paper can be put aside.

Teringin rasanya untuk menjadikan menulis ni satu tabiat/amalan setisp hari. Tak kisahlah jika tiada pembaca yang setia untuk membaca tulisan ini tapi yang penting skill dapat diasah dan aku dapat meluahkan pendapat sendiri.

Tapi main problem is to find topik yang menarik. Erm, bila fikir balik, kalau nak tunggu dapat idea topik menarik sampai sudah tak kan siap menulis. So apa kata just tulis apa yang terlintas di hati then sort it out kat category post..

Nanti bila farmasiku dah dibuka, sebulan sekali aku akan buat flyers berkaitan simple disease and treatment dia untuk diberi kepada community sekitar kampung jawa tu. Hope adalah masa untuk buat flyers tu. yang penting niat untuk menyebarkan awareness tentang kesihatan kepada penduduk kampong jawa tercapai. Itu jelah CSR yang boleh aku buat untuk penduduk kat situ..dan dapat free marketing ler..
So, sebelum sibuk ngan renovation and pembukaan kedai ni, aku kena mula carik bahan untik flyers tu dari sekarang. Simpan and when the times come, just need to print it out and edar..

Posted using Tinydesk Writer iPhone app

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s