Day 2- Kuching trip

Hari kedua yang mengujakan telah bermula.. Kul 6.30 dah terang benderang kat sini. Kul 9.30 kami keluar sarapan di matang jaya. Saje jalan-jalan. Nothing special pon di matang jaya ni.. Hajat di hati teringin nak makan di sugar bun, skali dia buka kul 10 pg plak.. Ek eleh!!!

Lepas makan kami terus menuju ke cultural village di Damai. Tapi bila sampai kami tak masuk pon sebab macam mahal sgt plak fees. rm60/head. Silap kami tak deal awal ngan kak hana( orang yang arrange keta sewa) klau tak dapat murah sket. Kalau pakai student card pon murah juga. So lami pon lepak2 lah di tepi pantai saje sambil menunggu sebijik lagi keta sewa sampai.. Tapi sampai kul 11.30 tak sampai2, kami pon ambik keputusan gi Muzium Kuching di DEwan Bandaraya Kuching Utara. Menarik gak muzium ni. All about cat ado. Masuk free, kamera je kn bayar. RM 4 untuk kamera dlsr n setaraf, rm3 untuk kamera hanset.

Kami lunch di restoran dayang di Satok. Tell u what, makanan dia mmg terbaik!!!!!!! Walaupun kedai dia mcam cabok je tapi dont jugde the stall by its facade!!! Hehehe

Lepas tu terus gerak ke Semenggok untuk tgk orang utan.. Kami sampai sebelum kul 3, just nice before feeding time.. Best seyyy tgk orang utan bebas.. Tapi u must be really quite, takut orang utan bad mood nnti dia serang korang plak!!! Dlm 1 jam lebih kat situ kami pon dah kepanasan dan kelerihan padahal kena walk around 200 metres je pon.. Tu pon sempoottttttt!! Nmpk no takde seminar.

Then kami balik berehat di rumah sebab petang hujan agak lebat. Dalam kul tujuh kami pin memulakan misi mencari ayam penyet yang sedap and yes, kami jumpa seelah masjid bandaran yang banyak kubur di bandar kuching. Mmg best ang terbaik ayam n sambal dia. Siap tambah tuuuu! Rugi klau tak cuba. Again, the restaurant is very descent… Tp orang tak putus2 datang! Pastu sempat lagi en iman layan chess ngan local uncle yang baru balik solat kt masjid..

Pastu jalan2 pusing2 area astana n pustaka tapi oleh sebab dah mlm maka tidak ler nmpk pape, jadi kami pon pulang ke rumah untuk tomorrow’s journey!!

Papepon harini mmg mengujakan!!!

Di muzium kuching... Haris sibuk giler tgk cat

Selamat hari gawai, replica umah depan DBKU

Pintu keluar dari orang utan reservation center, Semenggok

Ayam penyet terbaikkkkk!!

Teh c special yang tak bleh xde!

Posted using Tinydesk Writer iPhone app

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s